« Terug

Léon Gommans directeur DEAL Services

Vanaf deze maand staat er een nieuw persoon aan het roer bij DEAL. De dagelijkse leiding van DEAL Services is voortaan in handen van Léon Gommans. Oprichters Hans Abbink en Peet van Tooren treden daarmee naar de achtergrond.

Léon Gommans is ondernemer in hart en nieren. Zijn motto: "leuke dingen doen die ertoe doen!"

Ervaring

In Léon's carrière staat de driehoek mens-technologie-business centraal. Als ondernemer was hij betrokken bij de oprichting van drie technologiebedrijven, die ieder op hun eigen manier IT inzetten om communities bij elkaar te brengen, kennis te delen, en mensen te laten samenwerken.

De afgelopen vier jaar bracht Léon al zijn interesses bij elkaar als Manager Externe Betrekkingen aan het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie van de Hogeschool Rotterdam. Toch is Léon zeker niet onbekend bij DEAL; het mede door hem opgerichte bedrijf Rotterdam CS is onderdeel van de Almende Groep.

Duurzaamheid en samenwerking

Eén van de doelen die Léon zichzelf bij DEAL stelt, is bijdragen aan 'duurzaamheid' in de logistiek. "Het is toch onzinnig en onverantwoord dat de helft van de Nederlandse trucks leeg rondrijdt! Ik ben ervan overtuigd dat DEAL de techniek heeft om dit probleem aan te pakken. Let wel, wij zijn niet dé oplossing, maar in samenwerking met andere partijen kunnen we een hoop bereiken."

Léon hecht veel waarde aan samenwerking en zelforganisatie en maakt zich sterk voor open data en open source software. Ook voor DEAL als bedrijf is samenwerking van groot belang, vindt hij. "De kracht van DEAL is de gezamenlijkheid van de Almende Groep. Daardoor is het bedrijf vele malen groter dan het zelf is. En die samenwerking is ook één van de redenen dat ik hier graag directeur wilde worden."


DEALServices Twitter

Lees Meer