« Terug

DELIVER: Perpetual planning in de praktijk

Mobiele beveiligers

In het DELIVER project onderzoeken we de mogelijkheden van perpetual planning (realtime coördineren in plaats van statisch plannen). Het project is nu twee jaar bezig; het is dus de hoogste tijd om de ontwikkelde software in de praktijk te testen.

Algoritmen en het DEAL Platform

Onze academische partners LIACS en TU Dortmund hebben een slim algoritme onwikkeld, dat de logistieke planning dynamisch aanpast en kan reageren op nieuwe informatie en events.

DEAL Services heeft intussen de interface van het DEAL Platform zó aangepast, dat dergelijke algoritmes gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd door externe ontwikkelaars. Het DEAL Platform wordt binnen het project gebruikt om alle data over het logistieke proces te verzamelen en om te communiceren met de centrale en mensen in het veld.

In de praktijk: mobiele beveiliging

Het is nu tijd om de DELIVER software in de praktijk te brengen bij projectpartner Trigion.

Trigion is met 8500 werknemers Nederland's grootste beveiliger. Het coördineren van alle mobiele beveiligers is een flinke logistieke kluif voor het bedrijf. Zo'n 200 beveiligers rijden dagelijks een geplande route en moeten ook nog reageren op zo'n 200 incidenten per dag.

Op dit moment gebruikt Trigion een statische planning voor de routineklussen en reserveert een groep beveiligers om op incidenten te kunnen reageren. De DELIVER partners verwachten dat dit met de perpetual planning algoritmen niet langer nodig is. Door slim te coördineren kan het bedrijf zowel de routine-opdrachten als de ad hoc incidenten efficiënter verwerken.


DEALServices Twitter

Lees Meer